Nepečená tvarohová bábovka

Recept na nepečenou tvarohovou bábovku nám do Ostravské rozhlasové rodinky přišel od paní Natálie Greinerové z Třince-Podlesí.

Suroviny:
- 2 vaničky tvarohu
- 1 zakysaná smetana
- 1 sáček želatinového ztužovače
- 1 sáček dětských piškotů
- ovoce (např. maliny, jahody, borůvky)

Postup:
1. V míse vymícháme dohladka smetanu s tvarohem.
2. V druhé misce připravíme želatinový ztužovač (podle návodu), do něj pak přidáme směs s tvarohem a nakonec vmícháme ovoce.
3. Těsto vylijeme do bábovkové formy a proložíme piškoty.
4. Dáme do chladničky na 3 hodiny odpočinout.
5. Pak bábovku z formy vyklopíme a je hotovo.

Paní Natálii děkujeme za recept a posíláme jí odměnu.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.