Zelný salát s matjesy
Recept jsme vybrali z e-mailu, který nám poslala paní Miluška z Ostravy-Výškovic. Jeden z receptů na chřipku uvádí paní Miluška takto: „Zelí a ryba? To není chyba!“ Jde totiž o zelný salát s matjesy, cibulí, česnekem a podle chuti i s feferonkou. Jak tento salát paní Miluška připravuje?
Suroviny:
- 500 g kysaného zelí
- 1 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 12 kusů uzených matjesů
- feferonka
Postup:
Zelí scedíme, nakrájíme na menší kousky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a uzené matjesy. Můžeme přidat feferonku dle chuti. Vychladíme a podáváme s pečivem.
Děkujeme paní Milušce, posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky a jako bonus za fotodokumentaci i CD s Arturem Kubicou a Túfarankou.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.