Vepřový kotlet pečený s bramborem

Paní Zdeňka z Havířova-Podlesí píše, že v 60. letech našla v časopise bezvadný recept na jídlo v jednom pekáči a od té doby až dodneška je v jejich rodině velmi oblíbený. A tak recept poslala i k nám do Ostravské rozhlasové rodinky.

Suroviny:
- vepřové kotlety
- pepř
- sůl
- olej na vymazání pekáče
- brambory
- sladká paprika
- sýr
- šlehačka

Postup:
Množství volíme podle počtu porcí, které chceme připravit. Kotlety osolíme, opepříme a položíme do vymazaného pekáče. Brambory nakrájíme na kolečka, osolíme, posypeme sladkou paprikou a poklademe je na kotlety. Vše zalijeme šlehačkou. Pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby asi na hodinu a půl. Asi 15 minut před koncem pečení posypeme brambory strouhaným sýrem a necháme dopéct.

Přejeme dobrou chuť a paní Zdeňce posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.