Česnekový bůček

Paní Miluška z Ostravy-Zábřehu se probírala rodinnými recepty, které jim u nich doma chutnají a které se dědí z generace na generaci. A poslala nám jeden z nich, recept na česnekový bůček.

Suroviny:
- 1 kg vyššího bůčku
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- česnek
- 1 lžička ostré papriky
- 1 lžička kari
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- sůl

Postup:
Bůček, bobkový list, nové koření a 15 stroužků česneku dáme do tlakového hrnce (papiňáku), zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka. Nesolíme!

Po vyjmutí a vychladnutí pak celý bůček pomažeme česnekovou směsí. Dáme do ní:
15 prolisovaných stroužků česneku, lžičku ostré papriky, kari, mletý pepř, worcesterovou omáčku a posolíme podle chuti.

Bůček pomazaný směsí zabalíme do alobalu a dáme do ledničky. Alespoň na 3 dny.

Přejeme dobrou chuť a paní Milušce posíláme odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky. A přidáváme pěkné CD za fotku, kterou během přípravy česnekového bůčku pořídila.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.