Guláš z hovězího srdce

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Anna z Nového Jičína. Je to recept na guláš z hovězího srdce, který je prý u nich doma velmi oblíbený. Jenom je třeba hovězí srdce sehnat – v některých řeznictvích nebývá úplně běžně k mání.

Suroviny (na 2 porce):
- 0,5 kg hovězího srdce
- 50 g tuku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 150 g cibule
- 2 stroužky česneku
- gulášové koření
- majoránka
- 3 lžíce strouhaného chleba

Postup:
1. Srdce rozpůlíme, odblaníme, odstraníme žilky, opláchneme a nakrájíme na kostičky.
2. Na tuku zpěníme cibuli, vložíme nakrájené srdce, okořeníme a za stálého míchání krátce opečeme.
3. Osolíme, zalijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka.
4. Potom zasypeme strouhaným chlebem, přidáme prolisovaný česnek a dusíme do měkka.
5. Přidáme majoránku, rajský protlak a ještě několik minut podusíme.

Přílohu zvolte podle své chuti. Jako u každého guláše to mohou být knedlíky, chléb, nebo třeba i těstoviny.

Přejeme dobrou chuť! Paní Anně děkujeme a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.