Bramborák s cuketou

Podzim je časem bramborových placek neboli bramboráků. Dnes pro vás máme recept na bramborák s cuketou, který nám poslala paní Liba z Frýdku-Místku. Píše, že takové bramboráky je možné smažit klasicky na pánvičce, ale u nich doma mají raději verzi na plechu pečenou v troubě.

Suroviny:
- 0,5 kg brambor
- 0,5 kg cukety
- 4 vejce
- 2 lžičky majoránky
- 6 lžic hladké mouky
- 7 stroužků česneku
- půl lžičky mletého pepře
- sůl
- můžeme přidat i 250-300 g uzeného masa

Postup:
1. Česnek, brambory a cuketu oloupeme. Cuketu zbavíme středu, který obsahuje pecky.
2. Nastrouháme do mísy cuketu, brambory a vymačkáme přebytečnou vodu. Do vymačkané hmoty přidáme zbývající ingredience (česnek prolisujeme).
3. Vše podle chuti osolíme a propracujeme v těsto.
4. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a dáme do trouby. Pečeme 20 až 25 minut při 180 °C. Můžeme i přidat už zmiňované nadrobno nakrájené uzené maso.

Cuketový bramborák pečený v troubě nakrájíme a můžeme podávat.

Děkujeme paní Libě za recept a posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.