Hřibová směs na topinky

Máme pro vás další ze série houbařských receptů. Dnes tlumočíme recept na hřibovou směs na topinky, který nám poslal pan František z Rychvaldu.

Suroviny:
- 1 kg hřibů (praváků)
- 1 velká cibule
- 1 kg zelené papriky
- 200 g rajčatového protlaku
- 2 dl oleje
- 1 dl octu
- 70 g cukru
- 20 g soli

Postup:
Pokrájené houby dusíme na vodě 10 minut, slijeme přebytečnou vodu, přidáme ostatní ingredience, podusíme vše 5 minut a plníme do sklenic. Zavařujeme 1 hodinu.

Přejeme dobrou chuť a děkujeme panu Františkovi za recept. Jako odměnu mu posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a přidáváme zbrusu nový CD singl Karla Gotta se skupinou No Name.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.