Houbový salát podle paní Evy
Paní Eva z Orlové-Lutyně nám poslala recept na houbový salát. Paní Eva neuvádí množství jednotlivých surovin, ale píše, že základem kromě hub je paprika a cibule.
Suroviny:
- houby
- paprika
- cibule
- mrkev
- petržel
- celer
- ocet
- sůl
- cukr
- koření podle chuti (kari, chilli)
Postup:
Houby nakrájíme na větší kousky a povaříme je. Poté je přecedíme a propláchneme. Nastrouháme mrkev, celer a petržel. Papriku nakrájíme na větší kousky a dáme společně se zeleninou vařit do hrnce. Přidáme houby, ještě povaříme a ochutíme - přidáme cukr, sůl, koření podle chuti (kari, chilli), ocet a nakonec přidáme dost cibule, nakrájené na větší kousky. Povaříme ještě 5 minut a vařící dáváme rovnou do skleniček, které uzavřeme.
Děkujeme paní Evě za recept a posíláme jí slíbený houbařský nožík a také tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.