Houbový guláš

Recept na údajně výtečný houbový guláš nám poslala do Ostravské rozhlasové rodinky paní Amálie Klapetková z Opavy.

Suroviny:
- houby (čerstvé nebo mražené)
- cibule
- česnek (podle chuti)
- brambora
- kostka bujónu
- olej
- mletá sladká paprika
- gulášové koření
- kmín
- sůl
- jíška podle potřeby

Postup:
1. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme utřený česnek, houby, kmín, sůl a zasypeme paprikou a gulášovým kořením. Zalijeme troškou vody a za občasného míchání dusíme doměkka.
2. Když šťáva částečně vysmahne, podlijeme vývarem. Chvíli vaříme, pak přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru, kterou necháme rozvařit.
3. Podle potřeby zahustíme jíškou. Většinou už jíška není potřeba, protože je guláš zahuštěný díky nastrouhané bramboře, ale záleží na každém jak má rád.

Podáváme s knedlíkem, chlebem, ale i bramborami.

Paní Amálce posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a také speciální houbařský nožík.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.