Sterilovaná hřibová směs (na topinky)

Paní Marie Němcová z Horní Bečvy přispěla do ‚kuchařky‘ Ostravské rozhlasové rodinky svým receptem z hřibů. Ideální je na topinky.

Suroviny:
- 1 kg hřibů
- 0,5 kg cibule
- 300 g čerstvé červené papriky
- 1 sklenička oleje
- 1 malý rajčatový protlak a trocha kečupu
Na nálev:
- ocet
- cukr, sůl
- koření

Postup:
1. Houby, cibuli a papriku nadrobno nakrájíme. Houby poté uvaříme, cibuli s paprikou orestujeme.
2. K orestované zelenině přidáme houby, opět restujeme a nakonec smícháme dohromady i s rajčatovým protlakem a kečupem.
3. Poté si připravíme nálev. Na něj potřebujeme: 3 hřebíčky, 5 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 1 deci vody, 1 deci octa, 15 dkg cukru a 1 lžíci soli.
4. Nálev chvíli povaříme, odstraníme hřebíček, pepř i bobkový list a smícháme se směsí. Tu pak plníme do skleniček a 20 minut sterilizujeme.

Děkujeme paní Marii za recept i fotografii a jako odměnu jí posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a jako bonus za snímek speciální houbařský nožík.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.