Čokoládový likér z černého piva a rumu
Paní Eva z Orlové-Lutyně nám nedávno poslala celou řadu jejích oblíbených receptů. Jeden z nich už jsme zveřejnili, dnes přidáme další – jde o recept na čokoládový likér z černého piva a rumu.
Suroviny:
- 0,5 l černého piva
- 100 až 200 g cukru
- 6 lžic kakaa
- kondenzované slazené mléko
- 0,5 l tuzemáku
Postup:
1. Dáme do hrnce vařit jedno černé pivo. Pozor, ať neuteče!
2. Až zavaří, tak ho necháme trochu ochladit, přidáme cukr, kakao a vaříme dál do zhoustnutí.
3. Pak přidáme 1 kondenzované slazené mléko a nepřestáváme stále míchat.
4. Po chvilce odstavíme a necháme úplně vychladnout.
5. Pak přidáme půl litru tuzemáku.
6. Můžeme vymixovat, nebo vyšlehat.
A máme 1 a půl litru likéru, který je, jak píše paní Eva, opravdu výborný.
Děkujeme paní Evě a posíláme jí jako odměnu pěkné CD.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka