Smažený patizon
Také dnes pro vás máme recept od jednoho z posluchačů Ostravské rozhlasové rodinky. Pan Jiří z Ostravy nám poslal recept na smažený patizon. Jak píše, patizony si pěstují sami na zahrádce a upravují je na různé způsoby.
Suroviny:
- patizon
- strouhanka
- vejce
- polohrubá mouka
- sůl
- koření (např. pepř nebo chilli)
Postup:
1. Patizon nakrájíme na plátky, které osolíme, ale hned neobalujeme – necháme je tak půl hodiny ležet na sítku, aby z nich okapala přebytečná voda.
2. Pokud máte rádi ostřejší jídla, tak můžete plátky opepřit, nebo okořenit chilli.
3. A pak už obalíme v trojobalu a usmažíme.
Podáváme s vařenými bramborami a třeba i s tatarskou omáčkou.
Přejeme dobrou chuť a panu Jiřímu posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.