Koláč s jablky a krémem

Autorkou receptu na „neskutečně dobrý koláč s jablky a krémem“ je paní Jarmila Pacigová z Ostravy-Poruby. Paní Jarmila stojí mimochodem za úplně prvním receptem Ostravské rozhlasové rodinky.

Suroviny:
Na těsto...
- 120 g cukru krupice
- 1 vejce
- 100 ml oleje
- 250 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- půl prášku do pečiva
Na náplň...
- 3 nastrouhaná jablka
- vanilkový cukr
- skořice
Na krém...
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- cukr
- 150 g másla
- 150 g tvarohu
- rum

Postup:
1. Vyšleháme vejce a cukr, přidáme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva a pořádně promícháme.
2. Na dno dortové formy (průměr asi 26 cm) nastrouháme jablka, ochutíme vanilkovým cukrem a skořicí a na ně nalejeme těsto.
3. Pečeme na 180 °C. Vychladlé otočíme jablky nahoru (těsto je dole).
4. Připravíme si krém. Uvaříme pudink s mlékem (necháme trochu zchladnout), přidáme tvaroh, máslo, rum, cukr (dle chuti) a spolu vyšleháme.
5. A teď už na upečený koláč (na jablka) naneseme krém. Můžeme posypat grankem, nebo strouhanou čokoládou.

Děkujeme paní Jarmile a posíláme jí tričko a pěkné CD.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.