Švestkový bramborák

Milá rozhlasová rodinko! Chtěla bych také přispět svým receptem, který si pamatuji již od svého mládí. Doma jsme mu říkali švestkový bramborák, píše nám paní Anna Teperová z Krásné.

Postup:
1. Uděláme těsto jako na bramborák (na bramborové placky), ale dáme méně česneku, nebo ho nedáme vůbec – podle chuti, jak má kdo rád.
2. Vymažeme sádlem pekáč, nalijeme těsto a nahoru klademe vypeckované švestky, řezem nahoru. Mohou to být i zavařené švestky, ty ale nejprve necháme okapat na sítku.
3. Pečeme (v mírné troubě) na 180 až 200 °C. Paní Anne píše, že těsta nalije do pekáče tak akorát, aby se propeklo, prostě ani málo, ale ani moc.
4. Po upečení nakrájíme na čtverce, polijeme roztopeným máslem a pocukrujeme.

A pokud nemáme po ruce švestky, můžeme místo nich dát i nastrouhaná jablka.

Děkujeme za recept a posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.