Domácí hořčice

Domácí hořčice podle receptu, který nám poslala paní Marie Sekaczková z Dolního Benešova-Zábřehu, se hodí nejen ke klobásám, ale třeba i jako marináda k naložení masa na gril anebo pod pečené maso do trouby. Recept má paní Marie od své babičky.

Suroviny:
- 1 kg rajčat
- 1 kg papriky
- 0,5 kg cibule
- 3 až 4 feferonky (nemusí být)
- 300 ml octu
- 200 ml oleje
- 1x Deko (jeden pytlíček je 100 g)
- 160 g cukru krystal

Postup:
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme je a spolu s paprikou a cibulí, přidáme feferonky, ocet, olej, cukr, Deko (kořenící směs) a vaříme cca půl hodiny. Ještě teplou směr dáme do mixéru a mixujeme dohladka. Plníme do vyhřátých sklenic a můžeme i pro delší výdrž sterilovat.

Děkujeme paní Marii za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.