Hovězí guláš zahuštěný povidly

Autorem dnešního receptu je pan Michal Matusák z Ostravy. Do Ostravské rozhlasové rodinky poslal recept na hovězí guláš zahuštěný povidly.

Suroviny:
- 600 g hovězího masa
- 600 g cibule
- sůl
- pepř
- kostka masového bujonu
- mletá sladká paprika
- pálivá paprika
- feferonka
- ¾ kelímku povidel
- česnek
- tuk

Postup:
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky. Cibuli v hrnci na tuku necháme zesklovatět, maso na pánvi orestujeme a poté přidáme i s výpekem do hrnce s cibulí, přidáme obě mleté papriky dle chuti, zamícháme a zalejeme vodou. Přidáme masovou kostku bujónu, trochu soli a dusíme do změknutí masa. Poté přidáme feferonku, chvíli povaříme a pak vmícháme povidla. Důkladně je rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.

Děkujeme pan Michalovi za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.