Hovězí guláš zahuštěný povidly

Autorem dnešního receptu je pan Michal Matusák z Ostravy. Do Ostravské rozhlasové rodinky poslal recept na hovězí guláš zahuštěný povidly.

Suroviny:
- 600 g hovězího masa
- 600 g cibule
- sůl
- pepř
- kostka masového bujonu
- mletá sladká paprika
- pálivá paprika
- feferonka
- ¾ kelímku povidel
- česnek
- tuk

Postup:
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky. Cibuli v hrnci na tuku necháme zesklovatět, maso na pánvi orestujeme a poté přidáme i s výpekem do hrnce s cibulí, přidáme obě mleté papriky dle chuti, zamícháme a zalejeme vodou. Přidáme masovou kostku bujónu, trochu soli a dusíme do změknutí masa. Poté přidáme feferonku, chvíli povaříme a pak vmícháme povidla. Důkladně je rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.

Děkujeme pan Michalovi za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.