Bábovka piškotka
Ostravská rozhlasová rodinka je bohatší o další recept. Poslali nám ho manželé Řezáčovi z Ostravy.
Suroviny:
- balení kakaových piškotů
- 4 vejce
- 160 g tuku na pečení
- 160 g cukru
- 250 g hladké mouky
- prášek do pečiva
- 1/8 l mléka
- marmeláda
- strouhaný kokos
- čokoládová poleva
- rozinky
- mandle
- pomerančová kůra
Postup:
1. Vejce, cukr a tuk utřeme do pěny.
2. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko a dobře promícháme.
3. Dále přidáme rozinky a nasekané mandle a opět promícháme.
4. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem.
5. Rozetřeme do ní třetinu těsta.
6. Na těsto naskládáme těsně k sobě piškoty, které jsme předtím vždy po dvou slepili marmeládou.
7. Piškoty překryjeme druhou třetinou těsta, položíme další vrstvu piškotů slepených marmeládou a nahoru dáme zbytek těsta.
8. Bábovku upečeme a po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme nasekanými mandlemi a proužky pomerančové kůry.
Posílejte nám své jarní recepty. Určitě by nás zajímalo, co pro vás znamená jaro na talíři.
Děkujeme manželům Řezáčovým za recept a posíláme jim tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší nové sady.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.