Tvarůžkový salát
Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Pavla z Českého Těšína. Je to její postní jídlo na Velký pátek. Jde o tvarůžkový salát.
Suroviny:
- tvarůžky (velký balíček)
- 4 vejce
- pórek (cca 200 g)
- tatarská omáčka (350 g)
Postup:
1. Tvarůžky rozkrájíme na malé kostičky.
2. Vejce nejprve uvaříme natvrdo a pak je dobře vychlazené rozkrájíme nadrobno.
3. Pórek nakrájíme na jemná kolečka. Pozor, používáme jen bílou část, bez zelených listů.
4. Vše dobře promícháme i s tatarkou a necháme odležet minimálně hodinu.
Podáváme s rohlíkem nebo bagetkou jako postní jídlo.
Posílejte nám své jarní nebo Velikonoční recepty. Určitě by nás zajímalo, jestli máte u vás v rodině nějaký oblíbený velikonoční recept, nebo co pro vás znamená jaro na talíři.
Děkujeme paní Pavle a posíláme jí odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší nové sady.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.