Velikonoční beránek
Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Miluše Sojková z Českého Těšína. Podle jejího návodu si upečeme velikonočního beránka. Jak píše paní Miluše, je to beránek střední velikosti.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 3 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- olej na vymazání formy
- čokoládová poleva
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, z bílků uděláme tuhý sníh, vše smícháme a přidáme mouku. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme péct do vyhřáté trouby na 15 minut. Po upečení beránka vyklopíme a necháme vychladnout. Z hřebíčků uděláme očička a čumáček nařízneme a vložíme myrtu. Ozdobit můžeme ouška čokoládovou polevou, nebo celého posypat moučkovým cukrem. Kolem krčku uvážeme červenou mašličku.
Posílejte nám své jarní nebo Velikonoční recepty. Určitě by nás zajímalo, jestli máte u vás v rodině nějaký oblíbený velikonoční recept, nebo co pro vás znamená jaro na talíři.
Děkujeme paní Miluši za recept a připomenutí jednoho ze symbolů Velikonoc – beránka. Jako dárek jí posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší nové sady.
Recepty (nejlépe i s fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.