Velikonoční omáčka

Tento recept od paní Amálky Drobné z Vrbna pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám původně přišel jako vánoční recept. Tehdy jsme ho ale nestihli odvysílat. Podle paní Drobné se dá tato omáčka připravit i na Velikonoce :-)

Suroviny:
- brambory
- sušené švestky
- sušené hříbky
- máslo
- cibule
- smetana (šlehačka)

Postup:
Uvaříme brambory nakrájené na kostičky v osolené vodě, ve druhém kastrolku vaříme ve vodě sušené švestky (s trochou cukru a hřebíčku) a ve třetím namočené sušené hříbky.

Až to všechno uvaříme, tak smícháme brambory, švestky (i s vodou, ve které jsme je vařili) a hříbky, které předtím posekáme nadrobno. Vše zasmažíme s máslem a cibulkou a zatřeme smetanou nebo šlehačkou. Můžeme i pokapat citrónem. Na druhý den je pak omáčka ještě lepší.

Paní Amálka píše, že budeme potřebovat tak 150 až 200 g sušených švestek a hrst sušených hub.

Děkujeme paní Amálce za recept a jako odměnu jí pošleme tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší zbrusu nové sady.


Posílejte nám své jarní nebo Velikonoční recepty. Určitě by nás zajímalo, jestli máte u vás v rodině nějaký oblíbený velikonoční recept, nebo co pro vás znamená jaro na talíři.

Recepty (nejlépe i s fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.