Slané pečivo s nivou

Recept na slané pečivo s nivou nám poslala paní Zdenka Oborná z Bohumína. Píše, že má ráda náš pořad a že už vyzkoušela tři recepty Ostravské rozhlasové rodinky a chystá se na další. Tak vyzkoušejme dnes zase my recept od ní.

Suroviny:
- 250 g tuku na pečení
- 250 g polohrubé mouky
- ½ tvarohu
- 150 g nivy (dle chuti)

Postup:
Vše smícháme a vykrajujeme různé tvary (nebo klasické tyčinky), paní Zdenka prý nejraději vykrajuje mala kolečka, nebo kosočtverce. Povrch pečiva můžeme posolit, pokmínovat nebo posypat sezamovými semínky. Potřeme žloutkem a pečeme dorůžova.

Děkujeme paní Zdence a posíláme jí odměnu.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.