Houbové lečo sterilované

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Zdeňka Vijačková z Krmelína. Podle jejího receptu si uvaříme a zavaříme houbové lečo. Je prý tak výborné, že vám určitě nevydrží celou zimu.

Suroviny:
- 600 g hřibů
- ½ kg cibule
- ½ kg čerstvé papriky
- 1 dcl octa
- ½ dcl oleje
- 80 g cukru
- 20 g soli
- 400 ml sladkého kečupu

Postup:
Hřiby podusíme asi 10 minut bez vody a pak propláchneme.

Cibuli a papriku nakrájíme, vše smícháme s houbami a necháme 2 hodiny odležet.

Pak naplníme do sklenic a 20 minut sterilujeme.

Jedna dávka podle paní Zdeňky: 4 sklenice od velké tatarky 420 ml.

Paní Zdeňce děkujeme za recept a posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Ekonomie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.