Maďarská maková buchta

Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Klára Gecseová ze Skalice. Podělila se s námi o originální recept na sladkou dobrotu, na maďarskou makovou buchtu.

Suroviny:
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 hrnek oleje
- 2 hrnky jogurtu (může být bílý i ovocný)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky máku (nepomletého)
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva

Postup:
Vše dobře promícháme, dáme na plech na pečící papír a pečeme 25 až 30 minut na 180 °C. Hotovou buchtu pak můžeme buď potřít marmeládou a zalít čokoládou, nebo třeba jen pocukrovat.

Děkujeme paní Kláře za maďarský recept na makovou buchtu a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.