Sardinková pomazánka
Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan Zdeněk Burian z Třince. Píše, že z našeho vysílání slyšel o tom, že je zdravé jíst sardinky, a tak si je dává dvakrát týdně. A aby nám ostatním také sardinky chutnaly, posílá nám recept na sardinkovou pomazánku.
Suroviny:
- 1 krabička sardinek
- 60 g másla
- 1 krémový sýr žervé
- 1 vejce natvrdo
- cibule
- sůl, paprika, citrónová šťáva
Postup:
V misce utřeme máslo se sýrem (může to být i tavený sýr), přidáme sítem protřené sardinky i trochu oleje a jemně rozsekané vejce. Poté do směsi přidáme najemno nakrájenou cibulku, sůl, papriku, zakapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme. Podáváme s chlebem.
Děkujeme panu Zdeňkovi z Třince za tento recept a posíláme mu jako odměnu tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.
Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.