Omáčka z rajčat k použití za tepla i za studena

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan František Thiemel z Dolního Benešova. Je to recept na omáčku, která se dá používat za tepla i za studena, na pizzu, pod maso a podobně.

Suroviny:
- 2 kg rajčat
- 0,5 kg cibule
- 2 dcl octa
- česnek; 6 stroužků
- cukr krupice; dvoudecová sklenice
- 2 lžíce soli
- 3 až 5 feferonek (podle toho, jak hodně pálí)

Postup:
Rajčata oloupeme a nakrájíme na větší kusy, cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Přidáme ocet, česnek, cuk, sůl a feferonky. Vše vaříme za občasného míchání asi 2 hodiny, směs postupně zhoustne. Nemixujeme! Omáčku naplníme do sklenic a sterilujeme na 80 stupňů 20 minut.

Pan František píše, že tato omáčka mu pak poslouží na celou zimu pod maso, na pizzu a podobně a je výborná i za studena.

Děkujeme panu Františkovi za recept a jako odměnu mu posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a CD album Miroslava Žbirky s názvem Miro.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

František Novotný, moderátor

setkani_2100x1400.jpg

Setkání s Karlem Čapkem

Koupit

Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.