Velikonoční hlavička
Hostem velikonočního Divadelního koktejlu byla ostravská Valaška, herečka divadla Komorní scéna Aréna Alena Sasínová-Polarczyk. Eva Lenartová si s ní povídala tentokrát nejenom o divadle, ale také o kantorském působení na ostravské konzervatoři a pochopitelně o Velikonocích na Valašsku. A připraven byl také jeden velikonoční recept, který vám zde nabízíme.
Velikonoční hlavička – recept maminky herečky ostravského divadla Komorní scéna Aréna
½ kg uzené krkovičky
½ kg vepřové krkovičky
Osolit, okořenit a uvařit doměka
5 rohlíků, mladé kopřivy, jen lístečky, co nejvíc.
4 vejce, černý mletý pepř.
Postup:
uvařené maso nakrájíme na drobné kostičky, rohlíky krájené na kostičky namočíme do masového vývaru, lístečky mladých kopřiv nasekáme nadrobno, přidáme 4 vejce, opepříme, dosolíme, vše řádně ručně zpracujeme a dáme do pekáče vymazaného tukem. Můžeme taky pekáč vyložit pečícím papírem potřeným tukem. Zapečeme dorůžova v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Po deseti minutách snížíme teplotu na 150 stupňů a pomalu dopečeme. Teplou hlavičku podáváme s bramborem a zeleninovým salátem, studenou s okurkou a paprikou. Dobrou chuť!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.