Vajíčkovo-sýrová pomazánka

„Když o Velikonocích vykoledujeme se synem hodně vařených vajíček, připravíme si naši oblíbenou pomazánku. Chtěl bych se o tento recept podělit i s posluchači Ostravské rozhlasové rodinky,“ napsal nám pan Evžen z Ostravy.

Suroviny:
- 3 vařená vejce
- 150 g taveného sýra
- 100 g šunkového salámu nebo šunky
- menší cibule
- 3 kyselé okurky
- trocha tatarské omáčky
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pepř

Postup:
Tavený sýr smícháme s nakrájeným šunkovým salámem a vařenými žloutky. Přidáme nahrubo nastrouhané bílky, okurky, nakrájenou cibuli, hořčici. Nakonec vmícháme tatarskou omáčku, osolíme a opepříme.

Mažeme na veku nebo nakrájenou bagetu. Pomazánka se dá mazat také na jednohubky. Ozdobit je můžeme např. kyselým okurkem nebo paprikou.

Množství ingrediencí upravujeme podle počtu porcí.

Děkujeme za recept na pomazánku, kterou si samozřejmě můžeme připravit i kdykoliv jindy, nejen po Velikonocích. Panu Evženovi posíláme tričko a za poslané fotky také jako bonus CD s Arturem Kubicou a Túfarankou.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo