Domácí rybí salát ze zavináčů

Recept nám poslal pan Karel z Ostravy. Píše, že má rád ryby a také rybí saláty. A protože ty kupované mu moc nechutnají, připravuje si sám domácí rybí salát ze zavináčů. Pan Karel dále píše, že má rád ostřejší jídla, tak si vždy salát poměrně dost opepří a také do něj používá sterilovanou pikantní zeleninovou směs.

Suroviny:

- 3 větší zavináče
- 1 malá sklenice majonézy
- 1 sklenice sterilované zeleniny
- 1 cibule
- 1 kelímek zakysané smetany
- mletý černý pepř
- sůl

Postup:

  1. Zavináče rozvineme, očistíme od zelí, stáhneme kůži a nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, i nakládanou zeleninu rozkrájíme na menší kousky.
  3. Podle chuti osolíme, opepříme a smícháme se zakysanou smetanou a majonézou.
  4. Rybí salát necháme aspoň hodinu v chladu uležet.

A pak už můžeme podávat, nejlépe s čerstvým pečivem.

 

Děkujeme panu Karlovi za recept a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.