Obalovací vychytávka

Také dnes pro vás máme v Ostravské rozhlasové rodince jeden posluchačský recept. I když dnes to vlastně není kompletní recept, ale spíš taková dobrá rada, nebo jak se někdy říká vychytávka, kterou nám poslal pan Tomáš z Frýdku-Místku.

Pan Tomáš píše, že doma mají rádi řízky, jako takovou rodinnou víkendovou klasiku. Neděle bez řízků u nich prý ani není pořádná neděle. Smaží vepřové i kuřecí a občas i telecí a už vyzkoušel řadu různých triků v přípravě řízků, které našel v časopisech a na internetu. A o jednu takovou radu, kterou si už párkrát vyzkoušel, se s námi podělil.

Jde o takovou zdánlivou drobnost - když obalujete řízky, zkuste přidat do vejce pivo a pak hned s obaleným řízkem šup na pánev. Pan Tomáš si toto vylepšení pochvaluje, tak snad bude chutnat i vám.

Přejeme dobrou chuť a panu Tomášovi posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.