Ostravane, plav!

29. červenec 2004
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Ostravane plav! Ceduli s takovýmto nápisem by si v těchto dnech možná mohly vyvěsit dva nejnavštěvovanější kryté bazény v moravskoslezské metropoli. Proč?

Jejich majitel tedy město, ale nechce lidi vyzývat, aby sportovali. Oba bazény totiž mají zavřeno, a to z důvodu nutné rekonstrukce. Jistě je fajn, že se na novou sezónu obléknou do nového kabátu nebudou trpět různými technologickými nemocemi a podobně. Jenže, k obyvatelům města mi to přijde nefér. A námitka, že je lepší, když se pracuje v létě, kdy jsou k dispozici otevřená koupaliště... Na Čapkárně se venku nedá koupat už několik let. Takže zbývá Poruba a nebo velké koupaliště ve Vřesině. A právě odtud jsem si přinesla úsměvný zážitek a náležité rozhořčení, které si teď tady ventiluji. Když jsem tam minulý týden po práci totiž dorazila, bylo za pět minut půl osmé. Ono má koupaliště sice otevřeno do osmi, jenže plave se pouze do půl. Žena, která to tam měla na povel, evidentně vydatně celý den zaháněla žízeň, se na mě obořila se slovy: V bazénu můžete být jenom do půl, to je pět minut, jestli to stihnete, tak si tam pro mě za mě klidně běžte, ale já vás o půl stejně vyhodím.

Vyhrála, nikam jsem nešla. A tak mám obrovskou radost z toho, že tropická vedra polevila. Jen mě tak napadá, že by se mi líbilo, kdyby třeba existovaly bazény s nočním provozem. Stejně jako knihovny. Tam také nechodím a tuším, že jim několik let dlužím několik knih prostě proto, že pro pracujícího člověka jsou otevírací doby někdy naprosto nevhodné...

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.