Ovocný koláč z podmáslí

Paní Irenka Vehovská z Hněvošic nám poslala recept na ovocný koláč z podmáslí. Uvedené suroviny vystačí na jeden plech.

Suroviny:
Na těsto:
- 3 hrnky hladké mouky
- 1,5 hrnku cukru
- 1 hrneček oleje
- 2 hrnečky podmáslí
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 vajíčka
- ovoce dle vlastního výběru
Na drobenku:
- 80 g másla
- 80 g cukru krupice
- 160 g polohrubé mouky

Postup:
1. Ingredience na těsto smícháme v míse a ručním šlehačem nebo metličkou šleháme tak dlouho, až směs bude krásně hladká.
2. Plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto nalijeme na plech a pokládáme ovoce podle libosti.
3. A pak přidáváme drobenku. Drobenku připravíme tak, že všechny ingredience na drobenku v míse prsty zpracováváme tak dlouho, až budeme mít hezké hrudky.
4. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Paní Irenka z Hněvošic píše, že je naše věrná a stálá posluchačka. Vyřizujeme její pozdravy všem posluchačům a také přání dobré chuti. Ovocný koláč z podmáslí chutná celé její rodině a můžete do něj přidat jakékoliv ovoce a tím postupně vytvořit spoustu variant této dobroty.

Paní Irence děkujeme a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.