Palačinky

Paní Marie za Sedlnice nám píše, že má moc ráda palačinky, ale nemůže jíst ty, které jsou pečené na oleji, ty jí zdravotně nedělaly dobře. Tak začala dělat palačinky, do kterých se sice dává do těsta trochu oleje, ale pečou se nasucho v rozehřáté pánvi.

Suroviny:
- 3 dl mléka
- 2 dl vody
- 1 dl oleje
- 3 vejce
- 200 g hladké mouky
- troška soli

Postup:
Když dělá paní Marie palačinky pro děti, tak přidá do těsta ještě jeden vanilkový cukr.

Vše promícháme – když dělá paní Marie palačinky pro děti, tak přidá do těsta ještě jeden vanilkový cukr. Pak rozehřejeme pánev a potřeme ji mašlovačkou octem.

Těstem pokrýváme vždy jen dno pánve, aby byly placky tenké, pak se i dobře obracejí. Měly by se péct pomalu, pak křupou jako oplatky.

Pro vnučku paní Marie potře hotovou palačinku tvarohem umíchaným na sladko, vnuci je prý mají nejraději suché, bez ničeho.

Děkujeme paní Marii za recept a posíláme jí odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.