Pečená husokachna
Paní Hanka z Rychvaldu nám poslala svůj recept na husokachnu, kterou v této době peče každý rok a prý je moc dobrá.
Suroviny:
- 1 husokachna
- 1 velká cibule
- půl celeru
- sůl
- kmín
- nové koření
- 4 bobkové listy
- celý pepř
- 2 dl černého piva
- 2 jablíčka
- jalovec
Postup:
V hmoždíři nadrtíme jalovec, nové koření a pepř. Husokachnu osolíme a okmínujeme z obou stran, nakonec posypeme drceným kořením. Cibuli a celer nakrájíme na kousky a dáme vše dovnitř husokachny. Dáme do pekáče, přihodíme bobkové listy. A pak už jen pečeme na 220 °C.
Děkujeme paní Hance za recept a posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka