Pečenáče ze sírovce

Poněkud méně obvyklý houbový recept nám do Ostravské rozhlasové rodinky poslala paní Dana z Bohumína. Je to recept na pečenáče ze sírovce.

Sírovec žlutooranžový je houba, která roste na stromech, protože patří do řádu chorošotvarých dřevokazných hub. Je to prý chuťově skvělá houba, na kterou je nejlepší vydat se s žebříkem. Sírovec hledejte na listnatých stromech, často na ovocných, akátech, ale i na dubech a dalších.

Postup:
Sírovce uvaříme v osolené vodě, nakrájíme na plátky, obalíme jako řízky a usmažíme je. Pak je naložíme do láku jako na znojemské okurky. Výsledkem jsou prý vynikající pečenáče z hub.

Děkujeme paní Daně za zajímavý recept a posíláme jí hned tři ceny. Speciální houbařský nožík, tričko Ostravské rozhlasové rodinky a ještě jako bonus za fotku CD singl s úplně novou písničkou Karla Gotta a skupiny No Name Kto dokáže.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.