Pečený květák
Recept na květák, který si upečeme v troubě, jsme pro Ostravskou rozhlasovou rodinku dostali od pana Martina Vojtoviče z Rožnova.
Suroviny:
- květák
- 40 ml citronové šťávy
- 1 lžička kari
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička kmínu
- 300 ml řeckého jogurtu
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky soli
Postup:
1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si plech, který vymažeme olejem.
2. Květák omyjeme, odstraníme zelené listy a spodní část.
3. V míse smícháme řecký jogurt s lisovaným česnekem, citronovou šťávou a kořením.
4. Celý květák ponoříme do omáčky a pořádně ho s ní pomažeme.
5. Dáme do trouby a pečeme 30 až 40 minut na 200 °C.
Přílohu zvolte podle chuti, asi nejvhodnější budou samozřejmě brambory.
Děkujeme panu Martinovi za recept! Posíláme mu odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka