Péřová buchta

Recept je od paní Lucie ze Zelinkovic. Chcete také ochutnat její Péřovou buchtu?

Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 200 g mletého cukru
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml oleje
- 4 vejce
- 2 zakysané smetany
- 2 skořicové cukry
- puding z 1 litru mléka

Postup:
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, na těsto nalijeme horký uvařený puding a upečeme při teplotě asi 180 °C.

Horkou upečenou buchtu potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť a paní Lucii děkujeme za recept. Posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.