Péřová buchta

Recept je od paní Lucie ze Zelinkovic. Chcete také ochutnat její Péřovou buchtu?

Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 200 g mletého cukru
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml oleje
- 4 vejce
- 2 zakysané smetany
- 2 skořicové cukry
- puding z 1 litru mléka

Postup:
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, na těsto nalijeme horký uvařený puding a upečeme při teplotě asi 180 °C.

Horkou upečenou buchtu potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť a paní Lucii děkujeme za recept. Posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser