Plech plný pizzy

Recept na plech plný pizzy nám do Ostravské rozhlasové rodinky poslala paní Marcela Koplová z Českého Těšína.

Suroviny na těsto:
- 200 g tvarohu
- 6 lžic oleje
- 6 lžic mléka
- 1 vejce
- sůl
- 425 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva

Postup:
Zpracujeme těsto. Smícháme tvaroh, olej, vejce, mléko a půl lžičky soli. K tomu přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozválíme a pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem (možno rozválet až na plechu přes mikroten).

Na připravené těsto pak budeme dávat následující ingredience:
- kečup nebo pesto asi 250 ml
- 5 rajčat
- 1 cuketa
- 100 g slaniny
- 100 g šunky
- 200 g sýru (např. niva, nebo cihla)
- koření

Těsto na plechu potřeme kečupem nebo pestem. Omytá rajčata a cuketu nakrájíme na tenké plátky, slaninu na menší proužky, na menší části nakrájíme i šunku a vše pak rozložíme na těsto. Nahrubo nastrouhanými sýry (niva, cihla) rovnoměrně posypeme. Můžeme posypat kořením na pizzu, paní Marcela používá kurkumu. Pečeme v předehřáté troubě při 220 – 225 °C. 25 až 30 minut.

Paní Marcele z Českého Těšína děkujeme za recept a posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a knihu Pavla Maurera Nejezte blbě.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.