Ředkvičková pomazánka s tvarohem a pažitkou
Paní Zdena z Opavy nám píše, že teď na jaře se snaží připravovat co nejvíc jídel s čerstvou pažitkou a velmi ráda má například ředkvičkovou pomazánku s tvarohem, do které pažitku dává. Zkusme si tuto jednoduchou pomazánku připravit také.
Suroviny:
- 1 svazek ředkviček
- ½ svazku pažitky
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 až 3 lžíce mléka
- sůl
- bílý pepř
Postup:
- Ředkvičky očistíme, opláchneme a osušíme.
- Nastrouháme je najemno a dáme do síta. Vymačkáme přebytečnou šťávu a necháme chvilku odpočinout.
- Pažitku nakrájíme nadrobno.
- Tvaroh přendáme do mísy, přilijeme mléko a ušleháme dohladka.
- Přidáme ředkvičky a pažitku, osolíme, opepříme a promícháme.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Přejeme dobrou chuť, paní Zdeně děkujeme a posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.