Ředkvičková pomazánka s tvarohem a pažitkou

Paní Zdena z Opavy nám píše, že teď na jaře se snaží připravovat co nejvíc jídel s čerstvou pažitkou a velmi ráda má například ředkvičkovou pomazánku s tvarohem, do které pažitku dává. Zkusme si tuto jednoduchou pomazánku připravit také.

Suroviny:

- 1 svazek ředkviček
- ½ svazku pažitky
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 až 3 lžíce mléka
- sůl
- bílý pepř

Postup:

  1. Ředkvičky očistíme, opláchneme a osušíme.
  2. Nastrouháme je najemno a dáme do síta. Vymačkáme přebytečnou šťávu a necháme chvilku odpočinout.
  3. Pažitku nakrájíme nadrobno.
  4. Tvaroh přendáme do mísy, přilijeme mléko a ušleháme dohladka.
  5. Přidáme ředkvičky a pažitku, osolíme, opepříme a promícháme.

Podáváme s čerstvým pečivem.

 

Přejeme dobrou chuť, paní Zdeně děkujeme a posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.