Rumcajs

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan Pavel Šlosarčík ze Starých Hamrů. Je to jeho oblíbený recept na jídlo, kterému říká Rumcajs.

Suroviny:
- 1 větší cibule
- olej
- čalamáda
- 200 g měkkého salámu
- jemný i ostrý kečup
- sůl
- pepř

Postup:
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený salám a čalamádu. Přidáme celkem 3 deci kečupu, použijeme jemný i ostrý kečup. Za občasného míchání dusíme asi čtvrt hodiny. Podle chuti přidáme pepř a sůl. Podáváme s pečivem.


Posílejte nám své jarní recepty. Určitě by nás zajímalo, co pro vás znamená jaro na talíři.

Děkujeme panu Pavlovi za recept a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky z naší nové sady.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.