Ruský salát

Je to vlastně recept na bramborový salát vhodný třeba k řízku. Jak píše pan Jaromír z Ostravy-Zábřehu, salátu říkají ‚ruský‘ proto, že jedna z ingrediencí ho zbarví do červena. A jak pan Jaromír dodává, o tento recept se rád podělí v Ostravské rozhlasové rodince.

Suroviny:
- 500 g brambor
- 200 g mrkve
- 100 g kyselých okurek
- 100 g sterilované červené řepy
- 100 g šunkového salámu
- 100 g cibule
- 150 g majonézy
- trocha octu
- sůl
- pepř

Postup:
1. Den předem uvaříme brambory ve slupce.
2. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak na kostičky nakrájíme ostatní ingredience, tedy mrkev, okurky a šunkový salám. Cibuli pokrájíme najemno.
3. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme sterilovanou červenou řepu (můžeme přilít i trochu nálevu z řepy).
4. Okořeníme octem, solí, pepřem.
5. Jako poslední vmícháme majonézu.

A teď pozor, důležitá věc – potřebujeme ještě pořádný vepřový řízek, protože podle pana Jaromíra právě s ním chutná tento bramborový salát s červenou řepou nejlépe.

Děkujeme paní Aničce za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, šéfredaktorka Radia Wave

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.