Škvarková pomazánka

Tentokrát nám recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku poslala paní Antonie z Ostravy. Celá její rodina má ráda zimu, protože je doba zabijaček, a to se škvaří sádlo a domácí škvarky jsou nejlepší na pomazánku. Množství je na každém z vás.

Suroviny:
- mleté škvarky
- uvařená nastrouhaná vejce
- cibule nakrájená najemno
- utřený česnek
- hořčice
- sůl, pepř

Postup:
Všechno dobře promícháme. Potom už jen pomazánku namažeme na čerstvý chleba a můžeme ozdobit kyselou okurkou nebo jarní cibulkou.

Děkujeme za recept a naší paní posluchačce posíláme odměnu - tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.