Slané tyčinky z listového těsta
Internetová kuchařka Ostravské rozhlasové rodinky se rozrostla o recept pana Jaromíra Čercha z Ostravy. Recept se může hodit, když třeba čekáte návštěvu a přemýšlíte, co malého přichystat k vínu.
Suroviny:
- listové těsto
- vajíčko
- koření
- další pochutiny na posyp
Postup:
1. Listové těsto vyválíme na plechu.
2. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem.
3. Posypeme kořením (např. kmínem, pensylvánským kořením, grilovacím kořením; různými semínky; mákem; oříšky; hrubou solí; nastrouhaným tvrdým sýrem apod.).
4. Nakrájíme na proužky (např. 8x1 cm).
5. Necháme péct v předehřáté troubě dozlatova (asi 10 minut, 180 - 200 °C).
Panu Jaromírovi děkujeme za recept a posíláme mu odměnu.
Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.