Smažený patizon
Také dnes pro vás máme recept od jednoho z posluchačů Ostravské rozhlasové rodinky. Pan Jiří z Ostravy nám poslal recept na smažený patizon. Jak píše, patizony si pěstují sami na zahrádce a upravují je na různé způsoby.
Suroviny:
- patizon
- strouhanka
- vejce
- polohrubá mouka
- sůl
- koření (např. pepř nebo chilli)
Postup:
1. Patizon nakrájíme na plátky, které osolíme, ale hned neobalujeme – necháme je tak půl hodiny ležet na sítku, aby z nich okapala přebytečná voda.
2. Pokud máte rádi ostřejší jídla, tak můžete plátky opepřit, nebo okořenit chilli.
3. A pak už obalíme v trojobalu a usmažíme.
Podáváme s vařenými bramborami a třeba i s tatarskou omáčkou.
Přejeme dobrou chuť a panu Jiřímu posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.