Špenátová nádivka
Sbírku receptů Ostravské rozhlasové rodinky obohatil pan Stanislav z Ostravy-Dubiny, který nám poslal recept na nádivku z čerstvého špenátu.
Suroviny:
- 400 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
- 2 stroužky česneku
- 3 vejce
- 4 rohlíky (nejlépe starší)
Postup:
Špenát opereme a nakrájíme na malé kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a na másle zpěníme. Přidáme špenát a podusíme asi 5 minut, osolíme, opepříme a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Žloutky rozšleháme vidličkou a přidáme rohlík nakrájené na kostičky. Z bílků uděláme sníh a vše smícháme – sníh lehce vmícháváme do hmoty. Pečeme ve formě na biskupský chlebíček, kterou vyložíme pečicím papírem. Pomocí stěrky hmotu naneseme do pečící formy a pečeme v troubě na 180 °C asi 45 minut.
Přejeme dobrou chuť a panu Stanislavovi posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka