Svatební sekaná

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Alena Kubičinová z Polanky nad Odrou. Svatební sekanou podle tohoto receptu připravíme z jednoho kila mletého vepřového masa.

Suroviny:
- 1 kg mletého vepřového masa
- smetana ke šlehání
- 4 vejce
- sůl
- koření podle chuti (vegeta)

Postup:
Vše dobře propracujeme a necháme přes noc v chladnici odpočinout. Poté zabalíme sekanou do bránice a pečeme.

Receptů na sekanou je celá řada. Ten dnešní, se šlehačkou, nám poslala paní Alena z Polanky nad Odrou, které děkujeme a posíláme dárek – tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.