Těstoviny se zelím

Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Anežka Kamušinská z Frýdku-Místku. Je to jednoduchý recept na prý překvapivě dobré jídlo – těstoviny se zelím.

Paní Anežka připravuje těstoviny se zelím z půl hlávky středně velkého bílého zelí, libovolných těstovin (nejlepší prý jsou vrtulky), jedné cibule, dále budeme potřebovat sůl, pepř, kmín a 3 lžíce sádla nebo olej. Množství těstovin závisí na velikosti hlávky zelí, paní Anežka píše, že těstovin nemá být víc než zelí.

Suroviny:
- ½ hlávky bílého zelí
- těstoviny
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- kmín
- 3 lžíce sádla nebo olej

Postup:
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrouhané zelí, osolíme, okořeníme a dusíme do měkka. Těstoviny uvaříme a poté vše smícháme. A to je vše.

Paní Anežce z Frýdku Místku děkujeme a jako odměnu jí posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo