Tvarůžková sekaná
Paní Ivana z Frýdku-Místku svým receptem rozšířila internetovou kuchařku naší Ostravské rozhlasové rodinky.
Suroviny:
- 500 g mletého vepřového masa
- 150 g tvarůžek s paprikou
- 1 vejce
- mletý pepř (podle chuti)
- sůl (podle chuti)
- česnek (podle chuti)
- majoránka (podle chuti)
- strouhanka (podle potřeby)
Postup:
1. Maso promícháme s rozmačkanými tvarůžky, přidáme majoránku, vejce, sůl, rozdrcený česnek a pepř. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
2. Z hmoty tvarujeme šišku a za občasného podlévání vodou upečeme sekanou v troubě doměkka.
Tvarůžkovou sekanou podáváme s chlebem. Hodí se i brambory na jakýkoliv způsob. Lze ji podávat i jako slanou chuťovku.
Děkujeme paní Ivaně za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka