Vařené podmáslí s bramborem

Starý recept po babičce k nám doputoval od paní Marie ze Sedlnice. Všem v rodině prý moc chutná, jen zeťovi z Prahy se prý paní Marie s tímto podmáslím nezavděčila. Inu, každý máme jiné chutě.

Suroviny:
- podmáslí
- zásmažka
- cibulka
- smetana nebo šlehačka
- brambory
- pažitka
- sůl

Postup:
1. Podmáslí dáme do hrnce vařit, ale musíme ho stále míchat, aby se nesrazilo.
2. Jak se začne vařit, přidáme máslovou zásmažku s osmaženou cibulkou.
3. Povaříme, osolíme a na závěr zalejeme šlehačkou nebo slabší smetanou.

Podáváme jen s vařenými bramborami, které můžeme posypat pažitkou. Nejlépe prý toto jídlo chutná v létě s novými bramborami.

Děkujeme za tento rodinný recept na vařené podmáslí a paní Marii posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

Karel Klostermann Ze světa lesních samot

Ze světa lesních samot

Koupit

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.