Vařené podmáslí s bramborem

Starý recept po babičce k nám doputoval od paní Marie ze Sedlnice. Všem v rodině prý moc chutná, jen zeťovi z Prahy se prý paní Marie s tímto podmáslím nezavděčila. Inu, každý máme jiné chutě.

Suroviny:
- podmáslí
- zásmažka
- cibulka
- smetana nebo šlehačka
- brambory
- pažitka
- sůl

Postup:
1. Podmáslí dáme do hrnce vařit, ale musíme ho stále míchat, aby se nesrazilo.
2. Jak se začne vařit, přidáme máslovou zásmažku s osmaženou cibulkou.
3. Povaříme, osolíme a na závěr zalejeme šlehačkou nebo slabší smetanou.

Podáváme jen s vařenými bramborami, které můžeme posypat pažitkou. Nejlépe prý toto jídlo chutná v létě s novými bramborami.

Děkujeme za tento rodinný recept na vařené podmáslí a paní Marii posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.