Vařené podmáslí s bramborem
Starý recept po babičce k nám doputoval od paní Marie ze Sedlnice. Všem v rodině prý moc chutná, jen zeťovi z Prahy se prý paní Marie s tímto podmáslím nezavděčila. Inu, každý máme jiné chutě.
Suroviny:
- podmáslí
- zásmažka
- cibulka
- smetana nebo šlehačka
- brambory
- pažitka
- sůl
Postup:
1. Podmáslí dáme do hrnce vařit, ale musíme ho stále míchat, aby se nesrazilo.
2. Jak se začne vařit, přidáme máslovou zásmažku s osmaženou cibulkou.
3. Povaříme, osolíme a na závěr zalejeme šlehačkou nebo slabší smetanou.
Podáváme jen s vařenými bramborami, které můžeme posypat pažitkou. Nejlépe prý toto jídlo chutná v létě s novými bramborami.
Děkujeme za tento rodinný recept na vařené podmáslí a paní Marii posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.