Velikonoční beránek
Dalším velikonočním receptem je recept na tradičního beránka. Poslala nám ho paní Jarmila z Bruntálu.
Suroviny:
- 200 g krupicového cukru
- 6 vajec
- 1 vanilkový cukr
- lžíce citronové šťávy
- kůra z 1 citronu
- 240 g polohrubé mouky
Postup:
Z krupicového cukru, 2 vajec, žloutků z dalších 4 vajec, vanilkového cukru, citronové šťávy a strouhané citronové kůry připravíme pěnu, do které postupně vmícháme sníh ušlehaný ze 4 vaječných bílků a polohrubou mouku.
Formu důkladně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Těsto přelijeme do formy a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut.
Hotového beránka přeneseme ve formě nad vhodnou podložku, otočíme dnem vzhůru a vyklopíme.
Paní Jarmile za recept posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.