Velikonoční beránek (masový)

Paní Emilka ze Starého Jičína-Vlčnova nám poslala recept na Velikonočního beránka. Beránka už jsme tady nedávno měli, ale pozor – tento je úplně jiný, jde totiž o recept na uzeného, masového beránka.

Suroviny:
- 10 rohlíků
- 10 vajec
- uzené maso
- klobásy
- mléko
- pažitka nebo bazalka (na ozdobu)
- sádlo
- koření (např. podravka)

Postup:
Maso a klobásy uvaříme. Pak je nakrájíme na kostičky a rohlíky namočíme do mléka. Namočené rohlíky vyndáme z mléka, dáme je do mísy, přidáme 10 syrových vajíček, nakrájené maso a klobásu, přidáme koření a dobře promícháme.

Formu na beránka vymažeme sádlem a dáme do ní připravenou směs. Vrchní stranu ještě pomažeme sádlem. Pečeme v mírně rozpálené troubě asi hodinu. Hotového uzeného beránka ozdobíme bazalkou, nebo pažitkou.

Paní Emilka píše, že tento recept získala už před dvaceti lety od tety ze Slovenska a je to prý výborná velikonoční pochutina.

Děkujeme za tento recept a paní Emilce posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.